Steunkous aanmeten
5 Tips om het beste een steunkous te laten aanmeten

mei 8, 2023

Introductie

Soms ontkom je er niet aan: het laten aanmeten van een steunkous. Steunkousen zijn bedoeld om de bloedcirculatie in de benen te ondersteunen en om zwelling tegen te gaan. Het vinden van de juiste steunkous kan echter lastig zijn. Het is belangrijk dat de kous goed past en op de juiste manier wordt aangemeten. In deze blog geven we je vijf tips om het beste een steunkous te laten aanmeten.

1. Ga naar een gespecialiseerde winkel

Een steunkous moet perfect passen om zijn werk te kunnen doen. Het is daarom belangrijk dat je naar een gespecialiseerde winkel gaat om de steunkous aan te laten meten. Hier werkt meestal personeel dat voldoende kennis en ervaring heeft om je te helpen bij de keuze van de juiste kous.

2. Kies de juiste compressieklasse

Steunkousen zijn verkrijgbaar in verschillende compressieklassen. Een compressieklasse geeft aan hoe strak of los de kous zit. De juiste compressieklasse kiezen is belangrijk voor een goede werking van de kous. Overleg daarom altijd met het personeel in de winkel welke compressieklasse het beste bij jou past.

3. Meet op het juiste moment

Het aanmeten van een steunkous moet op het juiste moment gebeuren. Het is belangrijk dat je benen niet gezwollen zijn als je de kous aanmeet. Meet daarom in de ochtend, als de benen nog niet zo belast zijn en nog niet zijn opgezwollen.

4. Draag de kous de hele dag

De steunkous is bedoeld om de hele dag te dragen. Als je bijvoorbeeld alleen ’s avonds de kous draagt, heeft dit weinig effect. De kous moet gedurende de hele dag zijn werk kunnen doen. Houd er rekening mee dat het in het begin wat onwennig kan voelen om een steunkous te dragen.

5. Laat de kous regelmatig vervangen

Een steunkous gaat ongeveer zes maanden mee. Het is daarom belangrijk om de kous regelmatig te vervangen. Na zes maanden verliest de kous namelijk zijn werking, omdat de elastische vezels uitrekken. Daarnaast kan de kous op den duur gaan irriteren of zelfs stuk gaan, wat natuurlijk ook niet de bedoeling is.

Conclusion

Een steunkous kan een uitkomst zijn als je last hebt van zwellingen in de benen. Een goed aangemeten steunkous zorgt ervoor dat de bloedcirculatie in de benen wordt ondersteund. Het is daarom belangrijk om naar een gespecialiseerde winkel te gaan, de juiste compressieklasse te kiezen en de kous op het juiste moment aan te laten meten. Draag de kous de hele dag en laat deze regelmatig vervangen. Door deze tips op te volgen, kan je ervoor zorgen dat je maximaal profijt hebt van je steunkous en de kous zijn werk goed doet.

Uitgelicht

Meer artikelen